Spa tips – Raffas höst & vinter tips!

Spa tips – Nu kommer de mörkare årstiderna, nu kan vi äntligen tända värmeljus, mysa ner oss och inte ha dåligt samvete om om vi sitter inne en dag.
Med hösten och vintern ställs huden inför andra utmaningar än på sommaren. Vi ställa emot kyla, blåst, snö och mörkare dagar.
Många av oss upplever kanske att huden blir torrare och glåmigare under denna period både på kroppen och framförallt i ansiktet.
Kroppen skyddas ofta av kläder men ansikte och händer blir mer utlämnande åt klimatet.

Varför inte passa på att ta en tur på spa en mörk regnig höstdag för att ladda batterierna, koppla av och njuta en stund ?

Hos oss på spa- avdelningen här på Strömstad spa har vi gott om behandlingar och våra terapeuter står redo att ta hand om dig.
En behandling som jag tycker är helt fantastisk speciellt en mörk novemberdag är hotstone massage, i denna behandling använder sig terapeuten varma stenar för att massera och värma stela frusna muskler.
Värmen från stenen kommer tränger djupare ner i musklerna, vilket leder till en känsla av värme och total avslappning.
Eller varför inte ta kroppsinpackning här får du en helkroppskrubb som tar bort de döda hudceller som du samlat på dig under sommaren och ökar cirkulationen. När detta är gjort masserar vi in ett kroppsbalm och avslutar med en mask som appliceras på hela kroppen. Precis som namnet antyder sveps du in i en wrap med en värmefilt om dig. För att djupare komma ner i avslappningsmode gör terapeuten en härlig skalpmassage innan du duschar av masken. Behandlingen avslutas med att vi masserar in en bodylotion. Jag lovar att du kommer känna dig som som ny och totalt avslappnad efter detta och huden, ja den kommer vara len och ha en fantastisk lyster.

Som jag skrev lite högre upp kan huden i ansiktet kännas torr, fnasig och glåmig under höst/ vinter vad passar då bättre än en ansiktsbehandling ?
Då vi är flagship spa för Decleor jobbar vi efter decleors principer vilket kort och gott betyder njutning, avslappning och synliga resultat.
På hur många andra ansiktsbehandlingar kan man skryta med att man fått en härlig hand och armmassage när man legat i ansiktsmask.
Vill verkligen jobba på lyster rekommenderar jag en Aroma expert ansiktsbehandling här skräddarsyr vi behandlingen efter dina behov och önskemål. Självklart ser jag som terapeut till att du även får det huden behöver här och nu. Vad sägs om en Askungebehandling med massa lyster och fukt när höststormarna viner ??

Vill du göra något på egen hand har vi ett stort pool och spaområde i vilken du kan samla energi.
Självklart kan du köpa med vårt sparitual kit med produkter för kropp och ansikte i vilken ordning du gör detta bestämmer du själv, glöm inte dricka massa vatten och avsluta gärna med ett dopp i vår utomhusjacuzzi för att mjuka upp stela muskler en kall vinterdag.

Själv tycker jag att hösten och vintern är maskernas årstider. Varför inte köra ett maskparty med sina nära och kära istället för fredagsmys ?
Tro mig du kommer inte bli besviken för vem vill inte ha en hud som ser sund ut med lyster och glöd när det är som mörkast ute ?
Tänk på att huden behöver lite extra skydd och näring under hösten och vintern.
Och gillar du åka skidor glöm inte solskydd då snön reflekterar solen strålar. För att skydda huden från fansighet satsa på en klimatcreame.
Känner du dig o säker på vad som passar dig bäst, fråga våra terapeuter om råd med några enkla frågor garanterar jag att de kommer hitta rätt produkt för dig. Så tveka inte att komma upp till oss på plan 2.
Vi bits inte 😉

Mvh
Raffaella Zambrano – Spakoordinator