Jonathans tips för träningen

Många frågar mig ofta om konkreta tips til träning, vilket jag egentligen ogillar. Visst kan jag slänga ur mig något i stil med «Simning är bra träning» det vet ju alla, men det är kanske inte just det den person ska göra. Inte för att det inte skulle vara hälsosamt utan av den enkla anledningen att det kanske inte är något person i fråga tycker är roligt.

Den träning man tycker är kul den träningen fortsätter man med. Den träningen ger resultat!

Allt för många går och tänker på träning utan att faktiskt aktivt träna. Man går och väntar på att det ska komma ett träningskoncept som passar in i ens liv eller väntar på att gymmet ska ta in den perfekta maskinen så att man äntligen kan komma igång. Sanningen är att den träningsmaskinen finns inte.

Det är inte fel att fel gå i på detaljer i sin träning och för många är det nödvändigt för att hitta sin motivation och för en person på elitnivå är det givetvis ett måste för att nå önskade resultat. Men inte för den stora massan. Inte för alla dom som bara vill komma igång , bryta ett mönster och göra en livsstilsförändring. Till dom vill jag bara säga- Gå ut och kör!

Prova allt möjligt och hitta din grej. Det är ju det som är så bra med alla olika träningsstilar/koncept – Det finns något för alla. Självklart ska man ta emot hjälp och tips så att man tränar på ett säkert sätt men lägg inte för stor vikt på antal repetitioner och perfekta träningscheman i början. Spar den energin till själva utförandet av träningen istället!

Det är Ska jag ge ett generellt tips utifrån vad jag tycker är roligt träning så blir det självklart Tabata. Det är en träningsform som är oslagbar eftersom den är så enkel att komma igång med. Inga vikter behövs, utan du använder enbart din kropp som redskap. Du kan utföra denna träning på din träningsanläggning eller hemma i ditt vardagsrum.

Om du behöver en liten kick-start på träningssäsongen, rekommenderar jag att du blir med på ett pass hos oss. Titta på vårt träningsschema, kanske det är något där som väcker ditt intresse.