Raffaellas soltips

Raffaellas soltips!

Nu är sommaren här med sol, bad och sena nätter!

Det är nu vi ska bli bruna och fräscha, men tänk på att sola säkert, din bränna kommer inte bara att bli jämnare och hålla längre utan du hjälper huden att hålla sig ung på längre sikt.

Det är viktigt att förbereda huden och sola långsamt.

Jag brukar alltid börja sommar säsongen med en ordentlig peeling inte bara sätter det igång cirkulationen och tar bort döda hudceller, solbrännan jag bygger under sommaren blir jämnare och håller längre ut på året.

Att använda bra solprodukter är A och O när det gäller förebyggande av hudcancer, pigmentförändring och för tidigt åldrande, tänk på att du bara kan påverka 10 % av ditt åldrande och av dessa 10 är det 90 % som har direkt med solen att göra.

Solen är inte bara bra för bildandet av D-vitamin, den hjälper oss även att hålla humöret uppe.

Decleor har en fantastisk solserie som inte bara luktar gott utan den hjälper din hud att bli starkare och tåligare mot de skadilga UV-strålarna.

Ett av mina alltime favoriter är Aroma Essence solarie dessa serum för ansikte och kropp, går ner på djupet och skyddar huden underifrån och hjälper till med bildandet av melanin som gör att du blir brunare och skyddar cellerna från förändring i samband med solning.

När du använder dessa måste du ha ett solskydd över, då dessa skyddar under ifrån men inte själva huden.

I decleor familjen har vi solskydd från spf 15 till spf 50.

Med spf menas den tid du kan vara i solen utan att bränna dig. Skulle du bränna dig utan solskydd efter 10 min ska ett spf 15 tillåta dig vara i solen 15 gånger längre utan att du bränner dig, det är viktigt att du smörjer dig kontinuerligt i under dagen både ansikte och kropp, det räcker inte med bara en gång på morgonen.

Du svettas och rör på dig vilket gör att solskyddet skavs bort.

På kvällen är det viktigt att du tvättar resterna av solskydd då dessa ofta är lite tjockare än vanliga bodylotions och ansiktscreamer och kan därför täppa till huden. Dessutom har du säkert damm, sand och miljöföroreningar som lagt sig på huden och irriterar, det är detta som gör att orenheter bildas då huden inte andas som den ska.

När du tvättat dig, smörj in huden med återfuktande bodylotion och ansiktscreme för att reparera huden under natten. Använd gärna aftersun då dessa är mer återfuktande för huden och skulle du ha oturen att bränna dig ändå hjälper dessa att reparera och läka ut huden.

Tänk även på att dricka mycket vatten och ha gärna på en keps/ hatt för att skydda dig extra. Små barn rekommenderar vi inte alls att vistas i solen när den står som högst, ha på dem tunna kläder och massa solskydd.

 Känner du at du skulle behöva hjälp och rådgivning i solskyddsdjungeln så är varmt välkommen att kontakta mig eller mina kollegor.

Vi finns här för din skull.

Tack och hej !

Raffaella Zambrano