Winemakers Dinner

Vi är enormt glada över att kunna erbjuda dig ett unikt gästspel av den prisbelönta sydafrikanska vinmakaren Cederberg Private Cellar den 22 oktober! Du är varmt välkommen till en magisk Winemakers Dinner, en kväll där vin och mat möts i en utsökt harmoni och detta i sällskap av självaste vinmakaren David Nieuwoudt. David guidar oss genom kvällens viner och minglar så att du kan få tillfälle att prata lite mer med honom.

 

En av de allra bästa vinproducenterna i Sydafrika

Cederberg Private Cellar ligger vid foten av Sneeuberg Mountain som är en av de högsta punkterna i Western cape, och odlingarna ligger på ca 1000 meter över havet vilket ger ett unikt klimat. Tack vare sitt speciella läge är egendomen skonad från angrepp av skadedjur och virus, vilket bidrar till att de kan driva verksamheten på ett hållbart sätt med minimal eller ingen användning av bekämpningsmedel. Den prisbelönta vingården har anor från 1890-talet och ägs idag av Ernst och David Nieuwoudt, stolt fjärde och femte generation, med dottern Emma, den sjätte generationen. På markerna har det tidigare odlats både tobak och frukt innan man 1973 planterade de första stockarna och fyra år senare buteljerades de första vinerna. Cederberg rankas bland de allra bästa vinproducenterna i Sydafrika.

 

Säkra din plats till Winemakers Dinner

 

Datum: Tisdag den 22 oktober

Tid & plats: kl. 19 i restaurang Hav på Strömstad Spa & Resort

5-rätters meny med utvalt  vinpaket 5 glas, 1490:-/person

Missa inte chansen att vara med om en härlig gastronomisk upplevelse.OBS. Begränsat antal platser.

Boka plats via mail: restaurant@stromstadspa.se

Vill du kombinera med övernattning? Boka boende här »

 

Kvällens meny & viner

Se fram emot att njuta av en fantastisk 5-rättersmiddag där maten har komponerats för att harmonisera med de utvalda vinerna.

Lax Sashimi

ponzusås och lingon

Cederberg Bukettraube -24 Cederberg Cellars

 

Smörbakad pilgrimsmussla

Blomkålskräm, rotfruktschips och tandoorirostade frön

Ghost Corner Sauvignon Blanc -22 David Nieuwoudt

 

Hjortytterfilé

Potatispure, svamp, lingon och rödvinsås

Cederberg Shiraz -19 Cederberg Cellars

 

Svensk getost

Trio av svensk vitcaprino med päron

Cederberg Chenin Blanc -24 Cederberg Cellars

 

Chokladmousse

Ingefära och apelsin

Cederberg Rose -22 Cederberg Cellars