Vi möts med Karin Egertz - Grevinnans Rum

Reportage | Tips om fem Strömstadfavoriter | Fakta om ingredienserna i hudvårdsprodukterna | Top 3 populärast bland kunderna

Naturlig lyx & inga dumheter!

Följ med på en passionerad resa från orangutangerna på Borneo till Gränna via en sväng med farligt avfall till återvinningscentralen. Är det Karin som är Grevinnan och är det verkligen sant att hon är galen i tvål? Och vilken relation har egentligen Karin och den prisbelönade kundfavoriten Saltvattentvålen No:1 till Strömstad?

Det blev en lively & lovely videohangout när vi tog en digital kaffe tillsammans med vår härliga samarbetspartner Grevinnans rum och fick en glimt av Karins naturligt sköna vardag och verksamhet.

 

Exklusiv bonus! Du får shoppa de utsökta, handgjorda Grevinneprodukterna med 20% rabatt!

Uppge kod: Stromstadspa20 för att nyttja rabatten och beställ via webshoppen hos Grevinnas rum

karin_egertz_grevinnans_rum_stromstad_spa

Om jag säger Grevinnans rum – vad säger du då?

Karin ler varmt och säger “Kort och gott kan man säga att allt handlar om naturlig lyx och inga dumheter! Och så handlar det också om att jag har jobbat med hudvård hela livet och att jag tycker att livet är härligt, älskar att leva och att ha människor runt omkring mig.”

 

Naturlig lyx och inga dumheter, berätta mer:

“Jag har som sagt jobbat med hudvård i olika former hela livet och som utbildad marknadsekonom även med marknadsföring och försäljning. Den snabba versionen är att jag  träffade mannen med stort “M” nämligen min Mats och blev superkär. Senare efter att vi hade arbetat i olika städer började vi att prata om att istället öppna något tillsammans.

På en av våra promenader såg vi en lokal som fanns att hyra, jag skickade iväg ett mail och på den vägen bar det vidare. Vi startade en butik som bl a sålde hudvård och inredning. Men om det inte hade varit för vår ena son så kanske det aldrig hade blivit Grevinnans rum”, berättar Karin.

Från Borneo till Gränna via en sväng med farligt avfall till återvinningscentralen

Karin berättar vidare “Min äldsta son var med och räddade orangutanger på Borneo pga att de och tusentals andra arter mister sina hem när regnskogen skövlas och byts ut mot palmoljeplantager. Det blev ett riktigt uppvaknande när jag en dag noggrant läste innehållsförteckningarna på de produkter vi hade i vår dåvarande butik och insåg att de bidrog till att förstöra det min son arbetade med att hjälpa till att rädda.”

 

Så vad gjorde ni? Vad hände då?

“Jag och Mats lastade in alla de hudvårdsprodukterna och körde dem till återvinningscentralen för farligt avfall”, säger Karin och skrattar glatt.

“Och eftersom jag alltid har gjort egen tvål, skapade jag Grevinnans första tvål “Vild tvål”, som var starkt gul och orange. Tvålen med Borneo-influenser blev snabbt populär och efterfrågad. Grevinnans rum startade i början av 2016 och vi är ett ekologiskt hudvårdsmärke, som tillverkar allt för hand i vår egen lilla hudvårdsfabrik i Grevskapet Gränna. Naturlig lyx i form av utsökta tvålar, lotion, body balm, body scrub, ansiktsoljor etc. Allt är ekologiskt, fritt från palmolja, veganskt, handgjort, ej djurtestat och passar alla hudtyper, även den mest känsliga hudtypen.”

“Ja, helt enkelt inga dumheter och bara det bästa är nog!”

grevinnansrum_saltscrubb

Grevinnan, är det du Karin? Eller var kommer namnet Grevinnans rum ifrån?

“Nja, jag har visserligen adlig släkt, säger Karin. Men förutom hudvård så har jag också ett stort intresse för historia. Staden Brahe-Grenna eller Gränna som den heter nu och där vi finns anlades 1652 av greven Per Brahe i mitten av den triangel som de tre slotten Visingsborgs slott, Brahehus och Västanå slott tillsammans bildade. Gränna-Visingsö var Sveriges största grevskap. Det i kombination med att livet är kort och då tycker jag att man ska passa på att njuta för att vi alla är “grevinnor” och så kom namnet Grevinnans rum till.”

 

Är det verkligen sant att du är galen i tvål?

“Ja, det stämmer att jag är galen i tvål”, erkänner Karin. “När andra köper souvenirer eller det som är speciellt för ett land så köper jag alltid minst en tvål som reseminne.”

 

Varför detta intresse för just tvål?

“Jag var bara 4-5 år och jag minns hur jag brukade ta med min doktorsväska in i våra stora badrum och så blandade jag olika produkter till makeup… min mamma var kanske inte lika förtjust som jag.”

“Och jag kunde knappast ana hur den där kemilektionen i 8:an skulle påverka mitt liv. När min lärare Ella Fredriksson en dag sa att nu ska vi göra något riktigt farligt, matchade sin vita rock med cyklop och visade hur man tillverkade tvål steg mitt intresse för kemi rejält.

När vi nästa lektion själva fick prova att tillverka tvål hade jag smugit med mig mammas parfym Opium och hällde utan att tveka i hela flaskan!”

Karin skrattar och fortsätter “Känner du till den parfymen, ja då vet du hur starkt den doftade och kan tänka dig vad en hel flaska i kombination med värmen vid tillverkningen av tvålen gör.

En väldigt stark doft spred sig ut i skolan och rektorn kom och undrade vad vi höll på med. Men vare sig det eller att min mamma blev väldigt arg över att jag tagit hennes fina parfym stoppade mig från att fortsätta att göra tvål”

“Sedan dess har jag alltid gjort tvål och alla och då menar jag ALLA har alltid fått tvål i present av mig.

Mitt favoritrim som jag kör är “Du ska inte tro att jag är snål bara för att du får en tvål!”

Din relation till Strömstad?

“Älskar Strömstad och havet! Vi har haft sommarhus i nästan 30 år i Strömstad och har båt i Strömstad.”

“Och visste du att Strömstad dessutom har en stor del i vår kundfavorit Saltvattentvålen No:1?” frågar Karin.  “Det var Mats som fick trotsa kylan gång på gång och hämta hem havsvattnet från Strömstadskusten när tvålens egenskaper noggrant testades i 200 liter saltvatten. Även repet i tvålen kommer från Strömstad. Det är tågvirke av naturmaterial som fiskare använder och om man skulle råka tappa sin tvål så löses materialet upp och återgår till jorden utan att göra skada. ”

grevinnansrum_stromstad_spa_resort_hudvard_ekologisk

sommaren_stromstad_spa_resort

Grevinnans fem Strömstadfavoriter

Tips för dig som vill uppleva mer av Strömstad

Förutom att man hittar hudvård från Grevinnans rum i vår Spa Shop – tipsa oss om dina fem Strömstadsfavoriter Karin:

  1. “Gillar man historia så har Strömstad ett rikt historiskt värde i sig. Jag går stadsvandringar varje år. Är säkert uppe i 100 vandringar nu och fler kommer det att bli!”
  2. “Koster – ett måste! Behöver inte säga mer än att ta dig dit.”
  3. “Styrsö i Strömstads skärgård vid Kosterfjorden. För underbara bad.”
  4. “Saltö – den underbara skogen och så får du bara inte missa klippbaden!”
  5. “Räkorna! Smakar fantastiskt och festivalen Räkans dag med SM i räkskalning är en återkommande tradition som vi brukar besöka.”

Fakta om ingredienserna i Grevinnans rums hudvårdsprodukter

 • Allt är ekologiskt och veganskt.
 • Innehåller utvalda ingredienser av högsta och finaste kvalitét så att de fina vitaminerna och fettsyrorna finns kvar = det bästa för huden.
 • Ej doftsatta så att det döljer de ursprungliga jordiga och nötiga dofterna.
 • För doftsättning används helt rena eteriska oljor, vilka har få allergener samt fraktioner, som är en sammansättning av naturliga doftoljor och som  har få allergener och en del inga.

Topp 3 - populärast bland kunderna

 1.  Saltvattentvålen No:1, utsågs till Årets beauty produkt – bästa rengöringen 2020 av tidningen Må bra.  Och kunderna håller med!  Utmärkt i alla vatten så som dusch, badkar, salta hav, söta sjöar. Med doft av citrus och fräsch pepparmynta och innehåller Dödahavssalt som stärker huden. För hela kroppen, hårtvätt, makeup-remover, mm. En supertvål som kan stilla klåda, förbättra blodcirkulation och läka sår! Och resterna från tillverkningen blir till ett utmärkt tvättmedel.
 2. Firming Body Oil; fullproppad med de lyxigaste oljorna. Havtornsolja, nyponfröolja, morotsolja, ringblomma, avokado, solrosolja och självklart en av Cleopatras skönhetsfavoriter – tisteloljan.
 3. På tredje plats kommer alla övriga produkter bl a: Ansiktsmask/peeling som innehåller ytterligare en av Cleopatras favoriter –  frankincense, en av de äldsta eteriska oljorna som använts för sina helande och anti-age egenskaper sedan Egyptens storhetstid. Ansiktsolja Extra Lyx – den ultimata sammansättningen av omega fettsyror och vitaminer som går snabbt in i huden och lämnar huden silkeslen, följsam och med strålande lyster och glow. Lovely lotion – härligt fuktgivande och återfettande med oljor och sheasmör som snabbt går in i huden utan kladd. Och så en riktigt lovely, må bra-doft förstås.