Semestertips - Se & göra i Strömstad & Kosterhavet

Semester på västkusten? Välkommen till Bohuslänska rivieran och fyll på med feelGOOD!

Feelgood och livskvalité får du året om hos oss och här hittar du möjligheter för semester i Bohuslän på Västkusten och vår destination Strömstad och Kosterhavet. Vi har laddat upp med boostande tips och aktiviteter för att du ska få fler av de där stunderna du gillar extra mycket och hitta dina smultronställen här i vårt Bohuslän. 

 

Puls & idyll = destination Strömstad & Kosterhavet

Semester, svemester, hemester, staycation… planera för sköna dagar i vårt härliga Strömstad.

Det finns så många pärlor i Strömstad med omnejd; historia, sevärdheter, aktiviter och fantastiska ställen att det är omöjligt att hinna uppleva allt under ett besök. Så kom tillbaka igen och igen och igen för att uppleva staden Strömstad, skärgårdshäng, fantastiska skaldjur, oslagbara outdooraktiviteter och magiska naturupplevelser – ja, helt enkelt den skönaste mixen av puls & idyll som du kan hitta i Bohuslän på Västkusten!

Vill du ha fler tips för semester i Strömstad & Kosterhavet, vackra Bohuslän eller på västkusten? Besök vastsverige.com

Åk till Alaska!

Visste du att Alaska ligger i Strömstad? Jo, det är sant! På Nord Långö ligger sten- och blomsterparadiset Alaskas trädgårdar, som skapades av Guldgräverskan Hilma Svedahl.

 

”Don’t worry!” var hennes livsdevis och efter ca 30 år som guldgräverska i Alaska återvände hon och byggde upp sin park, inspirerad av vad hon sett i Amerika och Kanada, med tempel, terrasser, paviljonger, trappor, broar, räcken, murar och utsiktstorn i det bergiga landskapet.

 

Hilma var också en hejare på att baka och i Hilmas kiosk kan du njuta av nygräddade våfflor, räkmackor, glass, kaffe och annat smått och gott.

 

Du tar dig till Alaska med egen båt eller med vår samarbetspartner Selin Charter, som har dagliga turer från Norra hamnen i Strömstad. Packa gärna med badkläder och bra skor. På ön finns det bra stigar som gör det lätt att komma till badstränder och fina utsiktsplatser!

Allt om Hilmas Alaska

Med en fot i Sverige och en i Norge

Har du någonsin drömt om att vara på två platser samtidigt? På Gamla Svinesundsbron kan du göra just det! Bron som sträcker sig över Svinesund ger en unik möjlighet att stå med en fot i Sverige och en i Norge samtidigt.

 

Gamla Svinesundsbron började byggas i april 1939 och invigdes den 15 juni 1946. Pga av andra världskriget avbröts bygget flera gånger, men slutfördes efter krigets slut. Bron är därför inte bara en förbindelse mellan Sverige och Norge utan också en symbol för fred, vänskap och samarbete.

 

Med en segelfri höjd på 58 meter får du en spektakulär och naturskön utsikt över fjorden, landskapet omkring och den nya bron.

Utflykt till Svinesundsbron

Shoppingcenter, småbutiker & gårdsbutiker

Strömstad har ett mycket stort utbud av shopping och restauranger i förhållande till stadens storlek. I Strömstad centrum kan de som gillar shopping strosa runt och göra fynd i allt från små mysiga butiker till Strömstad Shoppingcenter och ute i skärgården och på landsbygden hittar du lokala småbutiker, gårdsbutiker och lanthandel.

 

Ca 15 minuter med bil från Resorten finns Nordby Shoppingcenter, Sveriges största handelsområde, med ett brett utbud av butiker och restauranger, samt ett lekland för barn upp till 12 år.

Shoppa & fynda i Strömstad

Chilla längre & upplev mer - Bo 3 nätter betala för 2!

Unna dig en staycation på Rivieran och livsnjut lite längre; hela 3 nätter, men betala endast för 2!

Boka Staycation

Känn historiens vingslag på Blomsholm

Oavsett om du är en historieentusiast, naturälskare eller bara vill ha en avkopplande utflykt är Blomsholms säteri strax utanför Strömstad något för dig.

 

På Blomsholm kan du känna historiens vingslag från stenåldern fram till medeltiden. Vandra genom tusenåriga gravfält, Bohusläns största domarring och imponeras av en av Sveriges största skeppssättningar.

 

Här finns också Catharinaskogen, en kortare naturstig som tar dig genom den engelskinspirerande parken med anor från 1700-talet och en statarlänga från 1800-talet, som fungerar som sommarcafé och museum.

Besök Bohusläns finaste kulturmiljö

Magiska Kosteröarna

Vi rekommenderar verkligen att besöka de charmiga och solsäkra Kosteröarna, utsett till en av Sveriges vackraste platser. Det är endast en härlig båtur, ca 40 minuter från Strömstad och på populära Koster kan du njuta av både relax och spännande sommaräventyr!

 

  • Cykelturer på Sydkoster. Cykla via grusvägar till alla delar av ön. Här är cyklingen verkligen ett nöje då det är lätt att trampa runt och dessutom i stort sett helt bilfritt. Du hittar garanterat något härligt att upptäcka och värt att göra ett cykelstopp för längs vägen!
  • Vandring. En unik upplevelse i vackert, föränderligt och dramatiskt landskap som är omgivet av Sveriges enda marina nationalpark och har ett rikt djurliv både på land och i havet.
  • Bada & snorkla. Ta ett svalkande dopp i havet på vackra stränder och prova snorklingslederna.
  • Mer att upptäcka. Besök den gröna oasen Kosters trädgårdar, olika mysiga gårdsbutiker, få veta mer om den marina nationalparken på Naturum Kosterhavet och hitta perfekta platser för en picknick

Mer om Kosteröarna

Strömstads kallbadhus

Kallbadhuset har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet och ligger vackert beläget längs strandpromenaden.

 

Här kan du njuta av salta Västerhavsbad året runt omgiven av den vackra havsutsikten, oavsett om du föredrar ett uppfriskande dopp under soliga sommardagar eller tillhör de modiga vinterbadarna och tar ett krispigt kallbad.

 

På sommaren kan du koppla av på soldäcket, ta ett språng ut från hopptornet eller beundra vyn ut över havet från utsiktstornet.

Mer om kallbadhuset
Brygglyxa med njutomhusspa

Brygglyxa med njutomhusspa

299:-/pers - finns att köpa i Spareceptionen

Upplev Brygglyx den perfekta njutomhusaktiviteten för skönaste brygghänget. På bryggan njuter du av solens strålar, sommarbrisen och vågornas kluckande. Med Thalisens Natures hudvårdsserie, uppfriskande god dryck och dopp i havet blir det en underbar stund i ditt eget tempo.

Njut av Brygglyx

Solen skiner alltid på Resorten

Hello Sunshine! Det är alltid solsäkert alla dagar året om på Resorten! Boka tid i solrummet och känn sanden mellan tårna och njut av uppiggande sol och värme i solrummet. Varmt välkommen att testa en solupplevelse utöver det vanliga!

Solig info & tidsbokning
All in golf!

All in golf!

Strömstad GK:s är Sveriges västligaste bana och ligger i en fantastiskt vacker natur, som är skapad för golfspel. Strömstad Spa & Resort har självklart ett samarbete med klubben och golfbanan ligger endast 50 meter från resorten.

Läs mer

Next stop Strömstad!

Vår destination Strömstad & Kosterhavet är fantastisk för alla åldrar och oavsett om du besöker oss tillsammans med familjen, vänner eller din special someone. Klicka dig vidare för fler tips på aktiviteter, härliga sommarutflykter, roliga evenemang!

planera semester i strömstad