Walking on sunshine – Raffaellas soltips

Så njutomhusar du på bästa sätt i sommarsolen

Det är något visst med sommar och sol – och som vi soltörstande nordbor längtar efter dessa månader! Både kropp och själ mår bra av att vistas utomhus i solen, för visst känner man sig snyggare, piggare och gladare av lite färg på kroppen? Och för att inte tala om att vi bygger upp vårt förråd av D-vitamin. 

Ska det pressas och brännan dit till varje pris eller tänk om det går att göra allt detta på ett förnuftigt sätt? Utan att bränna oss? Går detta tänker du? YES, det gör det!

Raffaella vår spakoordinator och hudterapeut ger dig sommarens bästa och viktigaste tips för att njutomhusa i sommarsolen:

Smilet blir större, kvällarna ljusare, dagarna längre och som vi längtar efter dessa månader resten av året. Även om årets sommar blir annorlunda så är det vissa saker som inte ändras, så som vårt förhållande till solen. Denna stora stjärna som vårt jordklot kretsar kring på sin resa genom universum – så älskad och hatad, men ack så livsviktig inte bara för oss utan för allt liv på vår planet.

När temperaturen börjar gå upp på termometern så ploppar vi soltörstande nordbor upp som svampar, vi ska sola, vi ska bada, vi ska grilla, eller bara ligga i hängmattan med en bok och njuta av livet. Brännan ska dit till varje pris för visst känner man sig snyggare, piggare och gladare av lite färg på kroppen och för att inte tala om att vi bygger upp vårt förråd av D-vitamin. Men tänk om vi kunde göra allt detta på ett förnuftigt sätt? Utan att bränna oss? Går detta tänker du? Man måste ju pressa och måste man inte bli röd för att få färg, eller? 

Skydda dig mot solskador

Faktum är att i mitt arbete som hudterapeut så går den mesta av behandlingstiden på sommaren ut på att lindra och förebygga solskador, då vi oftast tror att om jag använder solskydd då får jag ingen eller väldigt lite färg. Detta stämmer inte. Du kommer bli lika brun eller brunare om du använder solskydd under dagen. Det räcker inte med ett tunt lager kl 8 på morgonen och sedan tro att detta kommer hålla en heldag på stranden eller ute. Nej, precis som en snygg makeup så måste det bättras på under dagen.

Förvisso kommer det ta lite längre tid för dig att bli brun, men den brännan kommer hålla så mycket längre, bli jämnare och snyggare både på sikt och i realtid. För vem vill se ut som ett  kamouflerat russin när man är äldre för att man fuskade med solskydd när man var yngre? 

Få en bra grund

Det viktigaste i allt är en bra grund, detta gäller allt i livet, ha en bra bas att stå på så löser det mesta sig! Peeling är ett steg i rätt riktning. Börja med detta. Du får inte bara bort döda hudceller, du stimulerar nya friska celler att komma till ytan, huden blir jämnare, cirkulationen ökar och har du problem med celluliter så kan dessa på sikt bli mindre synliga.Win-win! I vår spashop hittar du peelingar för alla hudtyper från de olika märken vi jobbar med.  Orkar du inte göra jobbet själv? Varför inte boka en underbar scrub & massage så gör våra duktiga terapeuter jobbet åt dig.

Fukt är a och o

Fukt- japp du hörde rätt! Fukt är a och o för både kropp och själ. Drick mycket vatten för invärtes fukt, men också för att smörja leder och slemhinnor. 

Kom ihåg att smörja kroppen

Och glöm absolut inte att smörja kroppen, både innan och efter en dag i solen, den kommer att tacka dig genom att du flagar mindre och yes, du gissade rätt: Brännan sitter längre! Många av våra solskydd går att att använda som bodylotion eller dagcremé MEN de måste smörjas på under dagen då vi svettas, tar på och av kläder och i rådande tider tvättar händerna hela tiden. Har du svårt att hitta det solskydd som passar dig? Fråga någon av mina härliga kollegor i spashopen. Alla har utbildning om de produkter vi säljer och kan skräddarsy ett paket som passar just dig.

Om du ändå bränner dig

Skulle du mot förmodan ändå bränner dig så har vi både läkande och återfuktande lotions att erbjuda. Och om du aldrig har provat en kroppsinpackning eller ansiktsbehandling är det dessa två behandlingar jag varmt rekommenderar för att lindra och förebygga solskador.

En relaxande & refreshande nyhet!

Finns det något härligare att ta ett dopp från en brygga efter en heldag med aktiviteter eller varför inte starta dagen på detta uppfriskande sätt? Nytt för i år är Brygglyx vad sägs om en tvagning med saltvattenstvål, dopp från bryggan, härlig bodylotion och avslutningsvis ett gott glas valfri dryck i vår fantastiska utebar? 

Vi finns här för din skull så att din vistelse hos oss blir på bästa sätt. Tveka inte att fråga mig eller någon av mina fantastiska kollegor om tips på hud och kroppsvård eller aktiviteter här på resorten. Många av soltipsen kan även göra hemma. 

Så ut och njuomhusa dig i sommar! 

Puss & kram, 

Raffaella- Spakoordinator