Strömstad Golfklubb - Sveriges västligaste golfbana

Endast 50 meter från resorten ligger Strömstad Golfklubb med havet som sin närmsta granne. En golfklubb inte långt från city men belägen i en vacker omgivning och natur.

Vi är tacksamma för vårt samarbete med klubben  och önskar dig lycka till med ditt golfspel när du besöker oss. Efter en golfrunda eller kanske två med vänner och familj så rekommenderar vi en avkopplande behandling, ett besök i vår spa & relax eller varför inte bara chilla i vår loungebar eller på vår utomhusterass med en utvald mojito.

Välkommen till Bohuslänska Rivieran och kanske din bästa golfresa någonsin! 😉

 

Fakta om Strömstad Golfklubb

 

Antal hål: 18 Par: 71 Spelklar: 1970

Läge: Nära kusten på andra sidan Kebalviken från centrala Strömstad.

Ritad av: Nils Sköld, Jan Sederholm.

Ny Masterplan: Johan Benestam

Passar för: Den långtslående kan uppleva banan som kort (5 295 m från gult/4 584 från rött) men vi andra kan gå runt och njuta av omgivningen.

Spela när: Klimatet gör att banan ofta öppnar tidigt och du kan spela ett varv under stora delar av året.

Höjdarhålet: Hål 3. Högt placerat tee och nedanför skapar ett par kullar sköna vågor på fairway. Dike längs hela vänstersidan. Vid inspelet gäller det att nå den platåformade greenen, se upp för tre bunkrar och en rad klippformationer.

Missa inte: De tre övningshålen som ligger i anslutning till hål 13. De var tidigare en del av banan.

Klädkod: Vårdad klädsel krävs på banan och i klubbhuset. Bar överkropp är inte tillåtet.

Shoppa: Det finns gott om prylar och färgglada plagg och klubbens pro Thomas Hunter guidar dig gärna fram till rätt saker.

Äta:I restaurangen serveras det alltid två rätter till dagens lunch, till exempel hemlagad pannbiff med löksky & lingon eller vitvinsdoftande fiskgryta med räkor.