Sommarboosta dig själv & din hud!

Raffaella vår spakoordinator och hudterapeut bjuder dig på boostande tips och goda råd för ljuvliga njutomhusdagar i sommarsolen:

 

Som vi har längtat efter sol, värme och sommar. Och nu den här redo för att blomma ut helt och fullt! Vad passar bättre än att boosta oss själva inför den ljuva SOMMAREN?! Varför inte förbereda dig själv, inte bara kroppsligt men även själsligt, inför lata långa sommardagar i solen. Njutomhus är ju trots allt det nya inne!

Preppa med peeling – DIY eller köp din favorit
Men vår resa idag startar faktisk inomhus med förberedelser av huden och stimulering av cellförnyelse – Yes, jag pratar om peeling! Inte bara får du bort gamla döda hudceller utan regelbunden peeling hjälper till att reducera celluliter, du kommer även att få en jämnare och snyggare solbränna som dessutom kommer hålla längre. Om du inte önskar köpa en peeling så ta skafferiet till hjälp där hittar du allt från socker och salt som är basen i många peelingar, och kanske något av följande:

Kaffe- dränerar
Citron-konserverar, exfolierar
Ingefära – ökar cirkulationen, värmer
Havregryn- peelar, återfuktar och närar

Ja, listan kan göras lång och endast din fantasi och tycke sätter stopp för kreativiteten, detta är en perfekt aktivitet att göra med familjen en regnig vårdag.

Önskar du köpa en peeling finns det en djungel av produkter därute en personlig favorit är vår samarbetspartner Grevinnans rum som är ekologiska och naturliga dessa passar perfekt för utomhusbruk. De doftar dessutom underbart!

Summer deal! Du får shoppa de utsökta, handgjorda Grevinneprodukterna med 20% rabatt!

Uppge kod: Stromstadspa20 för att nyttja rabatten och beställ via webshoppen hos Grevinnas rum

Solskydd är a och o – både nu och för framtiden
Innan du går ut så vill jag slå ett slag för skolskydd, detta är a och o för att du inte ska bränna dig och som hudterapeut rekommenderar jag att du använder detta året om!  Under våren är melaninproduktionen lägre och vi är som blekast efter en lång och mörk vinter så då är det faktiskt extra viktigt med skydd, då vi faktiskt lättare kan bränna oss. Ett solskydd skyddar inte bara för stunden utan förebygger framtida skador på huden så som pigmentförändringar. Kom ihåg att smörja på under dagen speciellt om du är ute mycket och är aktiv!

Njutomhusa för D-vitaminboost
En grej som är helt fantastisk att göra så här på försommaren är långpromenad antingen själv eller med trevligt sällskap. Inte bara boostar du immunförsvaret utan du får både energi och bildar D-vitamin. Ute på Nötholmen har vi fina promenadstråk och små skyddade vikar. Varför inte passa på att ta ett dopp när du ändå är i farten? Ta med en god picknick och yogamatta för att verkligen bli ett med naturen. Ut och njut på dina favoritplatser!

Väl hemma igen ta dig då en lång dusch eller ett bad för att mjuka upp trötta muskler och stela leder med en härlig olja eller duschcream efter tycke och smak. Avsluta med att smörja in dig med en härlig bodylotion!

Svårare än så är det inte att göra det vi tycker bäst om nämligen: BOOST YOURSELF!

Puss och kram, Raffaella