Go & stay active – 3 tips för rörelseglädje

Pepp & träningsglädje

Den bästa motionen är den som blir av! Vår kollega, yogainstruktören och PT´n, Hanna Wadell (på bilden ovan) ger dig sina 3 bästa tips för hur du kan hålla motivationen uppe, känna rörelseglädje, må bättre och orka mer.

Tips 1 – När det är svårt att få tiden att räcka till

Ibland är det svårt att få tiden att räcka till men ett av mina bästa tips är att förena nytta med nöje! Dra med familjemedlemmar på en utflykt där ni får frisk luft, promenad eller träning tillsammans. Om ni är två vuxna med småbarn så turas tex om att ta varsin löptur medan den andra leker med barnen ute.
Passa på i dessa tider att besöka nya fina platser och att aktivera så många som möjligt i familjen, träning blir ofta roligare tillsammans.

Tips 2 – Få energi av nu & då

Sätt mål och delmål och ta gärna tid tex på en löprunda eller hur många benböj/utfall du gör på en minut. Det blir ofta roligare och du har även något att jämföra med längre fram och får ett hum om hur lång tid saker tar och kan planera utefter det. Du får också ett kvitto på utveckling och resultat som driver dig framåt.

Tips 3 – Viktigaste tipset, var nöjd med det du gör!

Mitt viktigaste tips! Även om det är viktigt att sätta mål så sätt aldrig för höga mål, hellre för låga i början, Var nöjd med 15-20 min per dag och trappa hellre upp, kör inte slut på kroppen det första du gör. Ska du starta igång med löpträning efter en längre vila så starta försiktigt med kanske 2 km under 1-2 veckor för att sedan trappa upp om du vill. Var nöjd med det du gör för starten är superviktig!

Lycka till med din träning!