Resortliv & vandring i Bohuslän

Vandra Bohusleden och Kuststigen eller upplev vandring på skärgårdsöarna.

 

Strömstad med omnejd kan erbjuda fantastiska möjligheter till kortare eller längre turer. I vårt omväxlande kustlandskap med fascinerande skärgårdsnatur, sköna skogsmiljöer och vacker kulturlandskap upplever du en spännande natur och havet ger en underbar inramning i de flesta vandringslederna. Det finns flera naturreservat att upptäcka, Kosteröarna, Saltö och Nord Långö är några vi varmt rekommenderar. Vid vår resort ligger Nötholmen som är ett naturreservat som är perfekt för picnic, salta bad och joggingturer.

Läs mer om vandringsleder och utomhustips

Varmt välkommen till underbar natur, frisk luft och framför allt salta vindar – Det bästa av Bohuslän.

Vandra på Koster

Att vandra på Koster är något som många drömmer om att få uppleva och det är lätt att förstå varför. De två huvudöarna Syd- och Nordkoster är perfekta att upptäcka till fots längs stigar och markerade leder. Du får en helt unik vandringsupplevelse i vackert, föränderligt och dramatiskt landskap som är omgivet av Sveriges enda marina nationalpark. Det finns ett rikt djurliv, som du upplever under vandringsturen som tar dig över karga klippor, genom grönskande lövskogar och strandängar.

Räkna med att få ta in alldeles enastående utsikter, att lockas att ta svalkande dopp i havet på vackra stränder, att hitta en snorkelled att utforska och att perfekta platser för en picknick dyker upp .

Läs mer om vandringsleder och ladda ner vandringskartor med sevärt och serviceutbud »

Njutomhusupplevelser och vandring intill Resorten

Pärlan Nötholmens naturreservat finns precis intill Resorten. Den vackra lilla ön bara väntar på att du ska göra en minivandring, promenad eller joggingtur kantad av härliga natur- och badupplevelser.

Få fler tips om vandring i Västsverige »